WEVC ontwikkelt een nieuw elektrisch bedrijfsvoertuig

Het Britse bedrijf WEVC (Watt Electric Vehicle Company) heeft een partnerschap aangekondigd met zijn landgenoot ETRUX, een andere specialist in elektrische bedrijfsvoertuigen. Het resultaat van de samenwerking is een nieuwe generatie bedrijfsvoertuigen, waarvan een prototype zal worden voorgesteld op de Commercial Vehicle Show in Birmingham van 18 tot 20 april.

Dankzij de samenwerking kan ETRUX de technologie van het elektrische voertuigplatform van WEVC aanpassen aan een reeks bedrijfsvoertuigen. Een eerste prototype, dat op de beurs in Birmingham op de stand van ETRUX wordt getoond, is gebaseerd op WEVC’s 3,5 ton Watt eCV1 cabine en chassis en heeft een zelf ontworpen carrosserie.

De beurs van Birmingham is de eerste gelegenheid om het werkende prototype te zien, dat onmiddellijk na het evenement verder zal worden getest en ontwikkeld. De fabrikanten stellen dat “de innovatieve en flexibele 3,5 ton cabine en chassis het mogelijk maken om een breed scala aan elektrische varianten te ontwikkelen om aan de specifieke eisen van klantenvloten te voldoen”.

De lichtgewicht PACES (Passenger And Commercial EV Skateboard) architectuur van WEVC zou resulteren in een chassis-cabine met een leeggewicht van slechts 1.750 kg, met een laadvermogen en bereik van “wereldklasse” in de segmenten van 3,5 ton en 4,25 ton. Het doel is om ongeveer 5.000 eenheden per jaar te produceren.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo