Clark diversifieert gamma Li-ion elektrische heftrucks

De fabrikant van intern transportmaterieel Clark heeft zijn gamma elektrische heftrucks uitgebreid met modellen met een lithium-ionbatterij van 80 volt. Daarmee biedt de fabrikant een nieuw, milieuvriendelijk alternatief voor verbrandingsmotoren.

Clark biedt nu elektrische vorkheftrucks in het 80-volt segment aan naast die in de 48-volt klasse. De Li-ion batterijen van Clark zijn gebaseerd op de lithium-ijzerfosfaattechnologie, waardoor elk risico van spontane ontbranding of explosie van de batterij is uitgesloten.

Het nieuwe model, dat deel uitmaakt van de GEX20-30L en GEX40-50 serie vierwielheftrucks, heeft een capaciteit van 2 tot 5 ton en is ontworpen voor het vervoer van zware ladingen binnen en buiten. Tot de sterke punten van de nieuwkomer behoren een snelle acceleratie, een hoog duwvermogen, een topsnelheid van 18 tot 20 km/u, drie rijmodi voor een goede brandstofefficiëntie en de standaard hellingfunctie (voor het rijden op hellingen of het beklimmen van hellingen). De 80 V lader laadt de accu volledig op in iets meer dan 3,5 uur. Het is echter mogelijk om in 15 minuten ongeveer 6,5% van de totale lading te bereiken.

Clark heeft ook aandacht besteed aan de werkplek van de bestuurder, die wordt omschreven als “ruim en ergonomisch met veel voetruimte en been- en hoofdruimte”.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo