DAF breidt bouwgamma uit

DAF breidt zijn XD- en XF-gamma uit met nieuwe versies, waarvan de meeste gericht zijn op de bouwsector, waaronder vrachtwagens met tandemassen en 4×2-versies van de XDC- en XFC-modellen.

Bij de lancering van de XD in september 2022 kondigde DAF Trucks aan dat de versies voor de bouwsector XDC zouden gaan heten. De XF-serie wordt op dezelfde manier behandeld en heet daarom ook XFC voor de bouw. De voertuigen onderscheiden zich door een dominante zwarte grille, een robuuste stalen bumper, stalen beschermingsplaat voor de radiateur en twee LED-mistlampen die diep verzonken in de bumper zijn geplaatst. De XDC en XFC werden aanvankelijk als 8×4 en 6×4 op de markt gebracht, maar zijn nu ook als 4×2 leverbaar.

DAF breidt ook zijn assortiment tandemassen uit: klanten kunnen kiezen tussen een licht 19-tons tandem met enkele reductie (SR1132T), bladvering en schijfremmen of trommelremmen tot 21- en 26-tons varianten (SR1360T) met enkele reductie, schijfremmen en luchtvering. Voor zware en off-road toepassingen zijn de tandems van 21 en 26 ton ook leverbaar met naafreductie (HR1670T). Alle tandemassen zijn leverbaar met een breed scala aan achterasverhoudingen, van 3,46:1 tot 7,21:1. Deze tandemassen zijn ook leverbaar voor de 6×4 en 8×4 voor gebruik op de weg. Tot slot biedt DAF op de 4×2 versies optioneel een PXP hydraulische voorwielaandrijving aan.

DAF lanceert ook vierassige XD’s en XF’s met enkelvoudige assen, met gestuurde voorloopas en/of al dan niet gestuurde naloopassen. Dit type voertuig is vooral geschikt voor containertransport, rioolreiniging en zware afvalinzameling.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

Bekijk de volledige uitzending – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Transport & VAN.TV presentatrice Virginie Claes gaat op bezoek bij Paccar Parts Europe in Eindhoven om de vijftigste verjaardag te vieren. Verder nog in deze uitzending:  Een unieke inkijk in de Truck Trading Group Samen Sterk bij DHL Express De goede relatie tussen Mercedes-Benz Trucks en 4D Trans De elektrische transitie door de ogen van […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo