DB Schenker schaft 100 Mercedes eActros LongHaul aan

Terwijl het andere oplossingen voor langeafstandstransport blijft testen gaat DB Schenker vanaf 2024 100 elektrische trucks inzetten in zijn Europese netwerk. De Mercedes-Benz eActros LongHaul, die volgend jaar in serieproductie gaat, werd voor dit project gekozen.

De belofte van een bereik tot 500 kilometer zonder opladen overtuigde Cyrille Bonjean, Head of Land Transport bij DB Schenker Europe, om de sprong te wagen: “Met de eActros LongHaul wordt het mogelijk om elektrische voertuigen op batterijen te gebruiken voor langeafstandstransporten. We zullen deze voertuigen gebruiken als vrachtwagen voor het vervoer van wissellaadbakken en als trekker in ons groupagenetwerk.”

Lees alles over Daimler Truck Belgium Luxembourg

Daimler Truck Belgium Luxembourg

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo