Elektrische bestelwagens van 4,25 ton: Georges Gilkinet lanceert zijn proefproject

Een proefproject waarbij houders van een rijbewijs B een elektrische bestelwagen met een MMA tot 4250 kg mogen besturen, heeft groen licht gekregen van minister van Mobiliteit Georges Gilkinet.

Het driejarige proefproject heeft alleen betrekking op voertuigen met een elektrische of waterstofmotor. Waarom wordt het MMA voor deze voertuigen verhoogd tot 4250 kg, terwijl het voor bedrijfsvoertuigen met verbrandingsmotor 3500 kg bedraagt? Om chauffeurs met rijbewijs B die een schoner voertuig willen gebruiken niet te benadelen, want elektrische voertuigen zijn zwaarder vanwege de accu’s. Binnen drie jaar hoopt de minister echter dat “de fabrikanten lichtere voertuigen zullen aanbieden, dat we overgaan op kortsluiting en de overstap naar minder vervuilende vervoerswijzen”.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo