FedEx fuseert divisies tot één enkele entiteit

De Amerikaanse reus FedEx heeft een herstructureringsplan aangekondigd dat zal leiden tot de fusie van (bijna) al zijn operationele entiteiten tot Federal Express Corporation. Het belangrijkste doel van de operatie is om tegen 2025 een extra winst van 4 miljard dollar te genereren.

Momenteel heeft FedEx zeven hoofddivisies: FedEx Express (expresvervoer), FedEx Ground (grondvervoer in Noord-Amerika), FedEx Services (ondersteunende diensten), FedEx Freight (groupage in de VS), FedEx Logistics (geïntegreerde logistieke oplossingen), FedEx Office (documentbeheerdiensten) en FedEx Dataworks (digitale oplossingen). Met uitzondering van FedEx Freight zullen de operationele divisies tegen juni 2024 opgaan in Federal Express Corporation. Het resultaat zal één bedrijf zijn dat één lucht- en grondtransportnetwerk exploiteert.

Dit is een onderdeel van een groot herstructureringsplan, genaamd DRIVE, dat de operationele prestaties en financiële resultaten van de groep moet verbeteren. Er wordt gestreefd naar 4 miljard dollar aan recurrente besparingen voor het boekjaar 2025, te verdelen over het netwerk voor grondvervoer (1,2 miljard), het luchtnetwerk (1,3 miljard) en de algemene diensten (1,5 miljard). Deze cijfers moeten worden afgezet tegen de jaarlijkse omzet van 93 miljard dollar om het grote belang ervan te begrijpen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo