Ford F-150 Lightning komt naar Europa

De Ford F-150 Lightning – de elektrische versie van de populaire pick-up – komt naar Europa. De eerste halte is Noorwegen, dat volgens Ford de meest geavanceerde EV-markt ter wereld is.

De Ford F-150 Lightning heeft indrukwekkende prestatiecijfers, waaronder 458 pk en meer dan 1.000 Nm koppel, waardoor hij bijna 3,5 ton kan trekken en in minder dan 5 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren. De lithium-ion batterijcapaciteit bedraagt 98 kWh.

Noorwegen is het eerste Europese land dat de Ford F-150 Lightning verwelkomt, maar dat is geen toeval. Daar wordt twee derde van alle nieuwe voertuigen uitgerust met vierwielaandrijving om moeilijke rijomstandigheden het hoofd te bieden, en de autoriteiten streven ernaar dat alle nieuwe auto’s en lichte vrachtwagens tegen 2025 elektrisch zijn.

Ford zet zich duidelijk in voor elektrische voertuigen en kondigde vorig jaar aan dat al zijn bedrijfsvoertuigen tegen 2035 volledig elektrisch zouden zijn (2030 voor auto’s). Ford streeft ook naar koolstofneutraliteit voor zijn hele Europese voetafdruk, inclusief faciliteiten, logistiek en directe leveranciers, tegen 2035 (2050 wereldwijd). Het bedrijf zal tegen 2026 wereldwijd 50 miljard dollar hebben geïnvesteerd om tegen het einde van dat jaar meer dan 2 miljoen volledig elektrische voertuigen te hebben.

Lees alles over Ford Motor Company (Belgium) N.V.

Ford Motor Company (Belgium) N.V.

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo