Is uw pallet stabiel genoeg volgens de wet?

Boetes of stilstand van uw lading kan u missen als kiespijn. Toch kan het u overkomen wanneer uw lading bij een wegcontrole wordt tegengehouden en niet conform blijkt te zijn met de wet. Het mobiel logistiek testlab CS-TS van Geert Frans helpt u dit te voorkomen.

Wat zegt de wet?
De wet rond ladingzekering bepaalt hoe een laadeenheid (of pallet) moet gebundeld en verpakt zijn. “Specifiek wat de verpakking betreft, verwijst de regelgeving naar de Europese norm EUMOS 40509,” zegt Geert Frans, zaakvoerder van CS-TS. “Deze norm beschrijft een testmethode om de kwaliteit van de transportverpakking van uw lading te testen.” Wanneer uw lading niet aan die test heeft voldaan en u hiervan geen certificaat kan voorleggen, riskeert u bij een vastgestelde inbreuk een geldboete of zelfs immobilisatie van het voertuig.

Test op locatie
“CS-TS biedt nu als enige in de EU een oplossing om uw pallets op locatie te testen,” aldus Frans. Het mobiel logistiek lab van CS-TS komt ter plaatse op uw site (productie-, verpakkings- of logistieke afdeling) om de diversiteit van uw pallets te testen en te onderwerpen aan de wettelijk verplichte EUMOS 40509 test. De test laat toe om pallets met hun verpakking te gaan certificeren voor bepaalde krachten (uitgedrukt in g-krachten).

Certificaat
Wanneer uw pallet de test doorstaat op 0,5g dan levert CS-TS u een certificaat af van transportveiligheid.
“Indien gewenst kan CS-TS u verder assisteren en adviseren om de juiste transportverpakking te gebruiken zodat uw pallet met glans slaagt voor de test,” verzekert Frans.
“CS-TS zet ook in op duurzaamheid van uw transportverpakking. Vaak is het resultaat van onze test minder transportverpakking en meer stabiliteit.”

 


CS-TS Logistic Lab ● Vijverstraat 3, 8450 Bredene
● T +32 3 376 33 77 ● info@cs-ts.be

www.cs-ts.be


 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo