JOST accentueert zijn uitbreiding op Trilogiport in Luik

In 2016 bracht JOST een frisse wind naar de Cité Ardente met de bouw van meerdere opslagplaatsen op een terrein van 300.000 m². Startend met 43.000 m², zal de totale exploitatieoppervlakte binnenkort 180.000 m² bedragen.

De eerste opslagplaats van 43.000 m², in gebruik genomen in maart 2018, maakt een geïntegreerde logistiek mogelijk voor klanten uit de grote distributie en industrie met een ultramoderne infrastructuur.

Gesteund door de groei van de eerste activiteiten op Trilogiport zet JOST in op een expansie. Om het uitstekende operationele peil aan te houden en een kwaliteitsservice aan te bieden gebaseerd op een grote flexibiliteit en oplossingen op maat, startte JOST de bouw van een tweede magazijn. Die extra 72.000 m² werden afgewerkt tussen het vierde kwartaal van 2021 en het tweede kwartaal van 2022.

Gericht op klanten die zoeken naar een multimodale hub voor hun logistiek, engageerde JOST zich in de derde en laatste fase fase van dit project met nieuwe gebouwen voor een totale oppervlakte van 180.000 m².

De aantrekkingskracht en troef van trilogiport is multimodaliteit!
Trilogiport verzorgt transport en logistiek van en naar internationale bestemmingen. De verbindingen met de weg, de binnenvaart en onlangs ook het spoor en de nabijheid van de luchthaven Liège Airport maken van dit logistieke platform een onontkoombare hub.

Het multimodale transport geeft JOST de kans door te gaan met het verlagen van de CO2, in de lijn van de ISO 14.001 certificatie en het Lean & Green charter.

De koppeling van transportmodi biedt een winst op het vlak van flexibiliteit met dagelijkse vertrekken, een toegenomen veiligheid voor de goederen, een hogere nuttige lading dan het wegtransport, een voordeel voor de gemeenschap door minder vrachtwagens op de weg en vooral een verlaging van de CO2 emissies.
Duurzaamheid is een prioriteit en in zijn missie als ‘groene’ transporteur waakt JOST erover zijn ecologische voetafdruk te verkleinen en het klimaat en het milieu te beschermen door gerichte beleidslijnen en -processen, want het verlagen van de uitstoot van broeikastgassen is van het grootste belang voor Europa en de toekomstige generaties.

Om een antwoord te bieden op de uitdagingen van een duurzame ontwikkeling koos JOST voor een vloot van voertuigen op LNG, een veel groener alternatief dan diesel. In het voorjaar wordt bovendien het eerste elektrische voertuig getest. Op die manier wil de groep een efficiënt en groener transport en logistiek handhaven voor de 56 miljoen van Europese inwoners binnen een straal van 250 km van Trilogiport in Luik.

 

www.jostgroup.com

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo