Kilometerheffing vanaf juli omhoog

Viapass kondigt aan dat Vlaanderen, Brussel en Wallonië vanaf zaterdag 1 juli nieuwe tarieven zullen hanteren voor de kilometerheffing. Het gaat om alle Belgische en buitenlandse vrachtwagens met een MTM van meer dan 3,5 ton.

De OBU-software van de 7 dienstverleners die geaccrediteerd zijn voor de kilometerheffing in België, wordt per 1 juli automatisch bijgewerkt. Ter herinnering, deze dienstverleners zijn Axxès, Eurotoll, Satellic, Telepass, Toll4Europe, TotalEnergies Marketing Services en W.A.G. Payment Solutions. De kilometerheffing houdt rekening met 3 categorieën MTM: meer dan 3,5 tot 12 ton, meer dan 12 tot 32 ton en meer dan 32 ton. Hoe hoger de Euronorm en hoe lager de MMA, hoe voordeliger het toegepaste tarief. Zo betaalt een Euro 6-voertuig van meer dan 3,5 ton 0,052 euro/km in Wallonië, 0,053 euro/km in Vlaanderen, 0,092 euro/km in Brussel (snelweg) en 0,123 euro/km in de Brusselse agglomeratie. Voor een vrachtwagen van meer dan 32 ton bedragen de tarieven respectievelijk 0,178, 0,183, 0,159 en 0,251 euro/km.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo