MAN eTruck klaar voor de winter

Net als andere fabrikanten onderwerpt MAN zijn toekomstige elektrische trucks aan extreme wintertests. Deze keer werd de toekomstige op TGX gebaseerde langeafstandstrekker onderworpen aan het strenge klimaat in het noorden van Zweden.

Van de MAN eTruck wordt een actieradius van 600 tot 800 kilometer verwacht, wat een echte sprong voorwaarts zal zijn in vergelijking met de huidige batterijaangedreven trucks. Na vier maanden testen doet MAN geen uitspraken over de werkelijke actieradius, die werd bereikt bij extreme temperaturen (tot -40°C), maar over de goede werking van de rijfuncties, de interactie tussen de componenten van de aandrijflijn, de airconditioning en de manier waarop de batterijen worden opgeladen.

Er werden vier prototypes van het toekomstige gamma getest, met verschillende configuraties van batterij, elektrische motor, transmissie, as en cabine. Er zullen nog meer tests op de weg worden uitgevoerd, dit keer in extreme hitte, voordat de reeks elektrische vrachtwagens klaar is om in 2024 in productie te gaan.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo