Manuport vermindert de CO2-voetafdruk van Affilips

KBM Affilips is een producent van metaallegeringen met een fabriek in Tienen. Om zijn ecologische voetafdruk te verkleinen deed het een beroep op Manuport Logistics, dat met de steun van Multimodaal.Vlaanderen een multimodale oplossing opzette.

Tot nu toe verliepen de exportstromen van Affilips over de weg, met alle risico’s van wachtrijen aan de Brusselse en Antwerpse ring. Het nieuwe vervoersplan vermijdt deze twee knelpunten, aangezien de goederen over de weg van Tienen naar de BCTN-terminal in Meerhout worden vervoerd alvorens via het Albertkanaal de haven van Antwerpen te bereiken. Dankzij deze oplossing kan Affilips zijn CO2-uitstoot met 16% verminderen. Zelfs de transporteur die de shuttles naar Meerhout rijdt is tevreden, want er is geen wachttijd op de terminal en geen structurele congestie tussen de fabriek en de terminal.

Gunter Wouters, Logistiek Manager bij Affilips, is uiteraard zeer tevreden: “Dankzij de modal shift hebben we 17.000 kilometer op de weg bespaard. Bovendien is deze werkwijze iets goedkoper. Door de containers via Meerhout te verschepen, kan een chauffeur tot drie containers op één dag leveren, terwijl hij er vaak maar één via Antwerpen leverde.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo