MG Real Estate bouwt nieuw warehouse voor Kellogg’s in Mechelen

Op de oude Axalta-site aan de Antoon Spinoystraat in Mechelen komt er binnenkort een nieuw warehouse van projectontwikkelaar MG Real Estate. Het project krijgt de naam MG Park Malinas en wordt verhuurd aan Kellogg’s, die zo haar logistieke netwerk in de Benelux en het noorden van Frankrijk kan vereenvoudigen. 

De voormalige Axalta-site wordt momenteel gesaneerd en gemonitord. “Met de realisatie van dit project maakt MG Real Estate een einde aan een historische bodemvervuiling en de onderbenutting van het bedrijventerrein. MG Park Malinas wordt omgevormd van een overwegend geasfalteerd geheel naar een groene site waarbij een gezondere waterhuishouding wordt nagestreefd”, zegt Ignace Tytgat, CEO MG Real Estate. Het warehouse zal volledig CO2-neutraal zijn dankzij zonnepanelen op de daken en warmtepompen in het gebouw. Verder is het goed aangesloten met het openbaar vervoer  en vlot bereikbaar met de fiets. MG Real Estate voorziet ook laadpalen voor elektrische wagens en fietsen. 

Kellogg’s, dat Pringles chips in Mechelen produceert, breidt zo haar activiteiten in de regio uit. Het nieuwe warehouse zal vooral gebruikt worden voor de opslag en distributie van Pringles. “Dankzij deze uitbreiding zullen we al onze Belgische distributie activiteiten centraliseren. Dit komt bovenop andere acties die de fabriek reeds heeft ondernomen om de uitstoot van broeikasgassen in haar hele waardeketen te verminderen, en om bij te dragen tot de verdere goede integratie van de fabriek in de stedelijke omgeving waarin zij is gevestigd”, aldus Johan Van Batenburg, Plant Director Kellogg’s Mechelen.

Een eerste deel van het gebouw zal deze zomer opgeleverd worden. De volledige 65,000 m2 zal klaar zijn in het tweede kwartaal van 2024.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo