Featured Video Play Icon

[VIDEO] NDQ breidt magazijn in Zeebrugge fors uit

De West-Vlaamse trailer operator NDQ, gespecialiseerd in transporten naar het Verenigd Koninkrijk, opende in de haven van Zeebrugge een nieuw magazijn met spoorverbinding. Het gebouw van 12.000 m2 is een uitbreiding van de oorspronkelijke 3.000 m2.

Met drie oude opleggers begonnen Nicolas Dehaemers en Elke Quaegebeur bijna 20 jaar geleden hun zaak NDQ. Vandaag telt de trailer operator, die dit jaar genomineerd is voor de award van Transporteur van het Jaar, maar liefst 600 trailers. In 2022 kende het bedrijf een omzetgroei van 25% tegenover het jaar voordien.

Een gloednieuw magazijn van 12.000 m2, waar goederen kunnen worden overgeladen en gestockeerd, past in dit groeiverhaal. Dankzij de spoorverbinding – het spoor loopt 150 meter binnen in het magazijn – kunnen goederen met de trein worden geleverd in Zeebrugge om vervolgens op trailers te worden geladen die verscheept worden naar Engeland en Ierland.

Goederen afkomstig van de overkant van het Kanaal kunnen op een trein worden geladen om daarna verder Europa in te gaan. Eén enkele bloktrein haalt 60 vrachtwagens van de weg. Dat kan tellen in tijden wanneer er een nijpend chauffeurstekort heerst. De overslag gebeurt bovendien aan een recordtempo. “Wij laden een volle camion over in 7 minuten tijd, en dat met een vrij kleine equipe,” zegt een trotse Nicolas Dehaemers.

Hoeveel klanten krijgen plaats om te stockeren in het magazijn van bijna 14 meter hoog? “Momenteel stockeren we goederen van een zestal klanten, maar we zijn nog maar in een beginfase,” verzekert Nicolas Dehaemers. “In onze klantenportefeuille, voor wie we al transporteren, hebben we veel klanten die sowieso extern stockeren, dus er zit daar wel potentieel in.” NDQ voorziet transport van goederen voor zeer uiteenlopende sectoren: van voedingswaren tot verpakkingsmateriaal en van FMCG tot automotive.

 

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo