Port of Antwerp : goederenoverslag daalt

De totale goederenoverslag in de Port of Antwerp-Bruges bedroeg in het eerste kwartaal van dit jaar 68,7 miljoen ton, een daling van 4,5% ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. De Port schrijft deze daling toe aan een complexe geopolitieke en macro-economische context.

Deze complexe context (economische onzekerheid, inflatie, oorlog in Oekraïne) heeft geleid tot een daling van de containeroverslag met 6,6% in ton en 5,7% in TEU. De overslagvolumes van conventioneel stukgoed dalen met 19,8% in vergelijking met het eerste kwartaal van 2022. Het droge bulksegment daalt met 7,3%, als gevolg van de daling van meststoffen. De overslag van kolen, zand en grind is toegenomen. Op het gebied van vloeibare bulk is de groei 0,5% met vooral een toename van de overslag van LNG (+23,3%). De overslag van chemicaliën herstelt zich ten opzichte van het laatste kwartaal van 2022, maar blijft 21,3% lager dan in het eerste kwartaal van 2022. Het roll-on/roll-off verkeer is stabiel. In het eerste kwartaal van 2023 werden 904.901 nieuwe auto’s verscheept (+7,2% ten opzichte van 2022). De overslag van alle transportmateriaal steeg met 4,3%, terwijl de onbegeleide vracht met 2,4% daalde. De Port of Antwerp-Bruges blijft de grootste autohaven ter wereld met terminals van 400 ha en een parkeercapaciteit van 210.000 eenheden.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo