Featured Video Play Icon

[VIDEO] Tailormade Logistics neemt site in gebruik naast Albertkanaal

In aanwezigheid van minister Lydia Peeters, Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken, vond de inhuldiging plaats van de site Europe Inland Logistics 21, gelegen langs de E313 en het Albertkanaal.

Met bijna 40 miljoen ton vervoerde goederen per jaar is het Albertkanaal de belangrijkste waterweg in Vlaanderen. Aan de oever in Laakdal staat een splinternieuw gebouw van 32.000 m². Deze realisatie van Heylen Warehouses wordt begin mei opgeleverd aan Tailormade Logistics.

CEO Bert Vandecaveye van Tailormade Logistics wenst deze ligging langs het kanaal helemaal te benutten. “Het spreekt voor zich dat alles wat vanuit Antwerpen vertrekt zo veel mogelijk met de barge naar hier zou moeten komen,” vertelt Vandecaveye. Het Albertkanaal en de containerterminal van BCTN bieden verbinding met de havens van Antwerpen, Zeebrugge, Rotterdam en Amsterdam.

Heylen Warehouses zag erop toe dat de site op vlak van duurzaamheid aan de hoogstaande BREEAM-normen voldoet: van een doorgedreven afvalbeheer tot gebruik van duurzame bouwmaterialen, waterrecuperatie, optimalisering van natuurlijk licht en welzijn van de werknemers. De volledige site wordt bovendien uitgerust met elektrische laadpalen voor auto’s. En voor elektrische vrachtwagens? Dat zit er wellicht aan te komen. Ralph Caspanni, CEO van Heylen Warehouses: “Op dit moment zijn we bezig met een studie om de laadinfrastructuur te gaan realiseren voor het vrachtverkeer van onze klant.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo