TLV informeert ook senioren over dode hoek

Transport en Logistiek Vlaanderen is bekend om zijn dode hoek sensibiliseringsacties in scholen in Vlaanderen. Nu breidt de federatie haar actie uit naar senioren. In samenwerking met en met de ondersteuning van Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters heeft TLV een film gemaakt om hen te sensibiliseren.

Hoe blijf je als zwakke weggebruiker weg van de gevarenzones van een vrachtwagen? Deze vraag staat centraal in de campagne Veilig op Weg die TLV de voorbije 23 jaar bij lagere scholen voert. “We willen onze inspanningen uitbreiden tot actieve senioren die dankzij de spectaculaire opkomst van de elektrische fiets, het fietsplezier herontdekt hebben”, zegt Lode Verkinderen, Directeur TLV. “Het is uiteraard zeer fijn dat er zich zoveel senioren kunnen verplaatsen met de fiets, maar dit houdt jammer genoeg ook potentiële gevaren in. De meest recente ongevallenstatistieken wijzen op een grote vertegenwoordiging van senioren in het aantal fietsdoden in ons land. Met onze nieuwe film willen we de actieve senioren die fietsen nuttige tips geven over hoe ze zich het best gedragen in de buurt van een vrachtwagen.”

De nieuwe film zal verspreid worden in samenwerking met de talrijke seniorenverenigingen in Vlaanderen. De film kan je ook hier bekijken.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo