Featured Video Play Icon

[VIDEO] Van Mieghem rijdt met eerste eActros

De allereerste Mercedes-Benz eActros van België ging vandaag de weg op. Hij werd gekocht door Van Mieghem, die hem niet voor vaste ritten zal inzetten, maar als elke andere temperatuurgeregelde distributietruck.

Van Mieghem was een van de pilotklanten voor de prototypeversie van de eActros in 2020. Het Waals-Brabantse bedrijf koos voor een eActros 400, die vier batterijpakketten heeft voor een theoretische actieradius van 400 kilometer. Die actieradius zal echter met 10% afnemen, omdat het voertuig is uitgerust met een geïsoleerde carrosserie en een Mitsubishi koelunit.

Van Mieghem heeft voor zijn eerste elektrische vrachtwagen niet de gemakkelijkste weg gekozen, vooral omdat het voertuig niet op vaste routes zal worden ingezet. Vooral de bijzondere architectuur van de eActros maakt dit mogelijk, omdat hij als enige een aandrijfas gebruikt, maar ook de keuze van de koelunit is belangrijk, zoals Bart Matthys, die de koelopbouw bouwde, uitlegt: “We kozen voor een Mitsubishi-unit omdat die op gelijkstroom werkt, net als de aandrijfbatterijen van de truck. Dat betekent dat er geen extra batterij voor de koelunit nodig is en dat de actieradius van de truck met slechts 10% afneemt.”

De nieuwe eActro’s van Van Mieghem zullen worden opgeladen in Machelen, waar volgende week een 150 kW laadpunt in gebruik wordt genomen. Dat vertelt Laurent Van Mieghem, Operations Manager bij Van Mieghem Logistics, in ons video-interview.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo