Veilig een container openen

Aan de buitenkant van een container is niet te zien hoe de lading is gestouwd en verzekerd. Het is dus mogelijk dat die lading is verschoven of omgevallen en dat houdt ernstige risico’s in voor wie de container open maakt. Met de nieuwe PCG-500 containerdeur ketting van Percon worden die risico’s tot een minimum beperkt.

Percon heeft een grote ervaring met transport- en hijsmiddelen en zaakvoerder Eric Jaspers heeft daarenboven 30 jaar ervaring in de containerwereld: “Zo kwam de Antwerpse douane bij Percon terecht met de vraag of we een tool konden ontwikkelen om containers op een veilige manier te kunnen openen en het risico op ongelukken te verminderen.”
Dagelijks worden er duizenden containers geopend om ze te lossen of voor een inspectie. Het is onmogelijk om te zien of de lading nog goed gezekerd is en niet tegen de deuren is gaan hangen. Het risico op letsels is dan ook groot. Die risico’s op verwondingen en eventueel werkverlet kunnen gemakkelijk vermeden worden met de PCG-500.
De ketting kan snel en zonder enige voorbereiding of opleiding bevestigd worden op de stangen van de containerdeuren. De PCG-500, vervaardigd uit diverse robuuste staalsoorten, verhindert dat de deuren door de druk van de lading onverhoeds openzwaaien en maken het mogelijk te constateren hoe het met de lading is gesteld, vooraleer er zich ongelukken voordoen.
De PCG-500 is geschikt voor alle zeecontainers en wordt bijgevolg dan ook wereldwijd verdeeld en aanbevolen door verschillende veiligheidsinstanties, waaronder CEPA in België.

https://www.percon.be

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo