Featured Video Play Icon

[VIDEO] Baas van transportbedrijf Yaro steelt show in bioscoopfilm

Op zoek naar een feelgoodfilm voor tijdens de paasvakantie? Met een truckchauffeur in de hoofdrol dan nog wel? Aller/Retour heet de nieuwe prent van regisseur Dorothée van den Berghe en transportbedrijf Yaro uit Dilbeek werkte eraan mee.

Aller/Retour vertelt het verhaal van truckchauffeur Erika die op doortocht in Frankrijk de transmigrant Idy ontdekt in haar lading. De vluchteling hoopt tot in Londen te geraken, maar Erika moet voor een opdracht in Spanje gaan leveren. Erika neemt de gewonde Idy in bescherming. Met zijn tweeën leggen ze de reis af naar het zuiden en weer terug.

Hoofdrolspeelster Ruth Beeckmans behaalde speciaal voor de rol haar rijbewijs C. Ze kwam zelfs met de felrode Scania uit de film naar de première. Hoewel het verhaal verzonnen is, verschijnt transportbedrijf Yaro uit Dilbeek duidelijk in beeld. Hoe raakte het familiebedrijf betrokken bij de productie van Aller/Retour?

“Blijkbaar heet de zoon van de regisseur ook Yaro en is onze naam haar opgevallen,” vertelt medezaakvoerder Jan Van den Bosch. Gedurende drie maanden trok Van den Bosch mee op tocht met de filmploeg tijdens de opnames. Af en toe was hij stand-in voor de figuur van Erika. “Als je een vent in een pruik ziet rijden, dan ben ik dat,” aldus Van den Bosch.

De film draait onder andere in Cinema Zed Vesalius te Leuven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo