Contractuele vrachttarieven omlaag

Na de spotmarkt staat nu ook de markt voor contractvervoer over de weg onder druk. Volgens Upply, Transport Intelligence en de IRU daalden de transportprijzen met 2,8% ten opzichte van het vorige kwartaal.

De spotprijzen daalden voor het tweede achtereenvolgende kwartaal (-7,5 punten) en liggen nu onder het niveau van een jaar geleden. Volgens de analisten van Upply zal de neerwaartse trend van de vrachttarieven voor het wegvervoer, nu de volumes afnemen en de beschikbare capaciteit toeneemt, waarschijnlijk aanhouden tot in 2023. Tegen het einde van het jaar, wanneer de volumes zich zouden moeten gaan herstellen, zou er een kentering kunnen optreden. Er zij ook op gewezen dat deze tariefdaling samenvalt met de daling van de brandstofprijzen, die nu 9% lager liggen dan in het vierde kwartaal van 2022.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo