Corneel Geertstransportgroep wil Sinex overnemen

De transactie is nog niet effectief, maar de besprekingen lijken voldoende gevorderd voor Marc Geerts om ze aan zijn personeel aan te kondigen: Corneel Geertstransportgroup wil het bedrijf Sinex overnemen, dat momenteel eigendom is van de familie Schreurs.

Sinex is de merknaam achter het bedrijf Schreurs Nat. & Internat. Transporten, gevestigd in Berlare. Zij is gespecialiseerd in het vervoer van stukgoederen, ADR en temperatuurgecontroleerde goederen naar Spanje en Portugal en beschikt momenteel over een vloot van 13 voertuigen. “Zaakvoerder Jacques Schreurs had geen opvolger en is daarom de gesprekken met ons aangegaan. Deze onderhandelingen verlopen zeer goed en we verwachten de komende dagen en weken een vlotte afronding van dit dossier”, verklaart CEO Marc Geerts. Daar moet wel aan toegevoegd worden dat Sinex in 2019, 2020 en 2021 drie verliesgevende jaren kende.

Corneel Geertstransportgroep volgt daarom een groeistrategie gebaseerd op de overname van kleine familiebedrijven, zoals het de afgelopen tien jaar heeft gedaan met Chatruco, de activa van Jonckheere en de Belgische tak van het Transmission-netwerk. Sinex zal het netwerk van Corneel Geerts in Spanje en Portugal versterken, met name op het gebied van geconditioneerd vervoer. Een van de specialiteiten van Corneel Geerts is het vervoer van wijn. “Dankzij de fusie tussen Sinex en Geerts zullen we meer dan 50 groupagevluchten per week kunnen aanbieden van en naar Barcelona, Madrid, Bilbao, Valencia, Porto en Lissabon”, legt Marc Geerts uit.

“De hoofdprioriteit is dat er operationeel niets verandert. De naam Sinex alsook de activiteiten, partners en personeel zal behouden blijven. We willen het servicelevel garanderen, en winst moet gevonden worden in schaalvergroting en besparingen op managementniveau”, aldus Sven, Kevin & Kenneth Geerts, die Corneel Geertstransportgroep leiden. Jacques Schreurs zal voor minimum twee jaar actief blijven als commercieel aanspreekpunt binnen de organisatie.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo