Een nieuwe toekomst voor de logistieke site van Carrefour in Nijvel

Het voormalige distributiecentrum van Carrefour in Nijvel heeft een nieuwe eigenaar. Of eigenlijk twee, want de site is onlangs gezamenlijk overgenomen door Whitewood en Tristan Capital Partners.

In november 2021 kondigde Carrefour een reorganisatie aan van zijn logistieke organisatie in België, met Logistics Nivelles (een dochteronderneming van de groep Kuehne + Nagel) als voornaamste slachtoffer. De site van 80.000 m2 staat nu leeg, maar het krijgt een nieuwe bestemming, want het is net gekocht door Whitewood en Tristan Capital Partners via de makelaar Knight Frank.

Tristan Capital Partners is een vastgoedinvesteringsfonds waarvan Candriam de belangrijkste aandeelhouder is, terwijl Whitewood een Nederlandse projectontwikkelaar is. De twee ondernemingen zijn in het verleden vaak als joint ventures opgetreden, bijvoorbeeld bij de aankoop van 75.000 m2 magazijnen in Genk, het terrein waar voorheen onder meer Ewals Cargo Care gevestigd was. Dat is ook het geval bij deze nieuwe transactie, die wordt aangevuld met nog eens 55.000 m2 in de Benelux.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo