Einride koopt 50 elektrische trucks bij DAF

Einride en DAF hebben een intentieverklaring getekend voor de levering van 50 DAF XD Electric. De eerste trucks zullen in de loop van dit jaar worden geleverd.

De order van Einride zal bestaan uit voertuigen in uiteenlopende specificaties, die het bedrijf bij verschillende klanten zal inzetten. De voertuigen zullen worden uitgerust met drie tot vijf batterijpakketten voor een actieradius tot 500 kilometers. Alle voertuigen worden geleverd met DAF Reparatie & Onderhoudscontracten. Onderhoud zal worden uitgevoerd door het DAF-dealernetwerk.

Einride levert transportdiensten aan industriële klanten. Het Zweedse bedrijf zet een eigen vloot elektrische trucks in en zorgt voor de ontwikkeling, de installatie en het aanleg van de laadinfrastructuur. Eigen chauffeurs heeft Einride niet want er worden onderaannemingscontracten afgesloten met transportbedrijven die hun eigen chauffeurs ter beschikking stellen. Deze formule stuit in België echter op enkele hindernissen omdat het voor een opdrachtgever niet toegestaan is een voertuig ter beschikking te stellen aan een onderaannemer. In de praktijk beschikt Einride Belgium nog niet over een transportvergunning, die nodig is om transporten voor rekening van derden uit te voeren. Het is dus nog niet in staat om transportdiensten aan AB InBev te leveren, zoals in december 2022 werd aangekondigd.

Lees alles over DAF Trucks België

DAF Trucks België

video

De Nieuwe Generatie DAF Trucks – Transport & VAN.TV 52

Net voor de zomer zette DAF de nieuwe standaard met een volledig nieuwe serie trucks. De nieuwe XF, XG en XG+ bieden de hoogste kwaliteit, een 10% lager brandstofverbruik, een volledige reeks passieve en actieve veiligheidsvoorzieningen en de overtreffende trap in luxe. Ze vormen de nieuwe maatstaf op het gebied van efficiency, veiligheid en chauffeurscomfort. […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo