Euro-Trafic neemt Transports Raux over

De onderneming Euro-Trafic uit Heppignies heeft Transports Raux uit Momignies overgenomen. De onderneming was op zoek naar een partner die haar kon ondersteunen bij de nieuwe uitdagingen waarmee alle transporteurs worden geconfronteerd. Al het personeel is behouden.

Transports Raux werd opgericht in 1978 en is een familiebedrijf dat momenteel wordt geleid door de tweede generatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het vervoer van glas en dranken en is actief in België en Frankrijk. Er werken momenteel 15 mensen, waaronder 12 chauffeurs. “We waren niet speciaal op zoek naar een bedrijf om over te nemen, maar we staan altijd open voor een interessant dossier”, legt Jacques Lenoble, gedelegeerd bestuurder van Euro-Trafic, uit. “Het was Renaux Raux die ons benaderde omdat hij het familiebedrijf verder wilde professionaliseren, maar daarvoor de steun van een partner nodig had. Deze overname is gunstig voor alle partijen. Enerzijds vergroot ze de slagkracht van Euro-Trafic, maar anderzijds zal ze Transports Raux in staat stellen zijn eigen klanten meer flexibele transportoplossingen aan te bieden, want met een vloot van 110 vrachtwagens is het gemakkelijker om drie extra vrachtwagens te vinden dan met 12. Wij van onze kant gaan Transports Raux laten profiteren van onze expertise op het gebied van IT-oplossingen en we beginnen met de implementatie van hetzelfde TMS dat we in Heppignies gebruiken. Ten slotte zullen de klanten van Transports Raux voortaan ook gebruik kunnen maken van onze logistieke oplossingen.”

Concreet zal Transports Raux gevestigd blijven in Momignies, vlakbij de Franse grens, en beheerd blijven worden door Renaux Raux. Het volledige wagenpark en het personeel worden uiteraard overgenomen, terwijl de omzet van Euro-Trafic met ongeveer 1,7 miljoen euro zal stijgen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo