Hankook vernieuwt langeafstandsbanden

De Koreaanse fabrikant Hankook introduceert een nieuwe generatie banden voor gemengd regionaal/langeafstandstransport (SmartFlex) en voor langeafstandstransport (SmartLine).

Voor de SmartFlex-serie zijn de nieuwe banden beschikbaar voor de stuuras (SmartFlex AL51, 315/70 R22,5 156/150L) en voor de trekas (SmartFlex DL51 315/70 R22,5 154/150L). Andere maten zullen volgen. De ontwikkeling was gericht op rolweerstand (-20% ten opzichte van de SmartFlex AH31 en -25% ten opzichte van de SmartFlex DH31) en levensduur. Op dit gebied is het vermeldenswaard dat ‘verborgen’ lamellen worden onthuld naarmate het loopvlakpatroon slijt, dankzij een 3D-printproces. De wegkwaliteiten van de band (rolweerstand, tractie en remmen op nat wegdek) blijven dus behouden tot de band volledig versleten is.

De SmartLine AL50 en DL50 zijn ontworpen voor langeafstandsvervoer en moeten een brandstofbesparing van naar schatting 15% mogelijk maken, terwijl de remweg op nat wegdek met 10 tot 15% wordt verbeterd. Over het algemeen zijn dezelfde technieken als bij de SmartFlex-serie verantwoordelijk voor deze voordelen.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo