Holcim bestelt 1.000 elektrische Volvo Trucks

Volvo Trucks heeft een intentieverklaring getekend om tegen 2030 1.000 elektrische trucks te verkopen aan Holcim, een van ’s werelds grootste cementproducenten. De eerste 130 voertuigen zullen in 2023 en 2024 worden geleverd.

Holcim en zijn onderaannemers zijn met Volvo Trucks overeengekomen om tegen 2030 1.000 elektrische Volvo-trucks in te zetten voor zijn Europese activiteiten. De eerste 130 elektrische Volvo FH’s en FM’s zullen in het vierde kwartaal van 2023 en in de loop van 2024 worden geleverd aan de Franse, Duitse, Zwitserse en Britse markten. De overeenkomst is het resultaat van een breder partnerschap tussen Holcim en de Volvo Groep, zoals Martin Lundstedt, President en CEO van Volvo Trucks, uitlegt: “Langdurige samenwerking en een sterk engagement om een verschil te maken zijn essentieel om aanzienlijke CO2-reducties te realiseren. Ik ben erg trots op het partnerschap dat wij met Holcim hebben ontwikkeld en op de resultaten die wij samen bereiken. Jan Jenisch, CEO van Holcim: “Wij zijn verheugd dat wij met Volvo samenwerken om de logistiek van onze Europese activiteiten met elektrische vloten koolstofvrij te maken, zodat wij onze doelstelling van 30% nulemissievrachtwagens in 2030 kunnen bereiken.”

Door op een typische route 1.000 Volvo FH’s met dieselmotor te vervangen door elektrische Volvo FH’s die groene stroom gebruiken, kan jaarlijks tot 50.000 ton CO2 worden bespaard.

Holcim, met hoofdkantoor in Zwitserland, is actief in 60 landen en heeft 60.000 mensen in dienst.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo