Iveco neemt controle over haar JV met Nikola

Iveco Group wordt de enige eigenaar van de joint venture die het in Europa heeft opgericht met Nikola Corporation. Dit betekent dat de voertuigen die uit deze samenwerking voortkomen uitsluitend door Iveco op het Europese continent zullen worden verkocht en dat de Italiaanse fabrikant ze alleen zal blijven ontwikkelen.

Nu de verkoop in de Verenigde Staten is begonnen, kondigen Iveco en Nikola aan dat zij zich elk op hun eigen markt zullen concentreren. Iveco zal zero-emissie trucks verkopen in Europa en Nikola in Noord-Amerika. Beide partners hebben hun eigen financieringspakketten ontwikkeld voor zowel elektrische als waterstofvoertuigen (GATE voor Iveco, Hyla voor Nikola), maar in dit stadium is nog niet beslist welk merk in Europa zal worden gebruikt. Afhankelijk van verdere informatie wordt verwacht dat het merk Nikola zal worden gebruikt.

De nieuwe fase van samenwerking tussen de twee bedrijven zal echter ook duidelijk maken welke rol elk bedrijf zal spelen in de verdere ontwikkeling van zowel het BEV- als het FCEV-platform. Iveco Group wordt de enige eigenaar van de joint venture in Ulm, Duitsland, waar momenteel de eerste Nikola Tre BEV’s voor de Amerikaanse markt worden geproduceerd. Zij zal ook de gezamenlijk ontwikkelde voertuigbesturingssoftware verder kunnen ontwikkelen. Op zijn beurt zal Nikola de Iveco S-Way technologie kunnen gebruiken in Noord-Amerika, evenals andere gerelateerde componenten die door het Iveco-concern zijn ontwikkeld. De Amerikaanse onderneming wordt ook mede-eigenaar van de intellectuele eigendom van de eerste generatie aangedreven assen die zijn ontwikkeld in samenwerking met FPT Industrial, de tak van de Iveco Groep die deze geëlektrificeerde assen ontwikkelt.

Zoals het gezegde luidt: “De bovenstaande regelingen zijn afhankelijk van alle toepasselijke wettelijke goedkeuringen en de voorbereiding van definitieve overeenkomsten om de voorwaarden van de bindende term sheet tussen de bedrijven vollediger ten uitvoer te leggen.”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo