Iveco presenteert een elektrische S-Way… racetruck

Iveco gebruikt zijn partnerschap met het Europees kampioenschap Truck Racing om zijn verschillende initiatieven op het gebied van alternatieve aandrijving onder de aandacht te brengen. Het meest spectaculaire initiatief is de presentatie in juli van een prototype van een elektrisch aangedreven racetruck.

Iveco is partner van een van de toonaangevende teams in het ETRC-kampioenschap (een samenwerkingsverband tussen het Schwabentruck-team en het Hahn Racing-team), waarvan de S-Way Rs het hele seizoen op HVO-biobrandstof zullen rijden. De officiële pace truck voor het seizoen 2023 is een Iveco S-Way LNG. Dit is de eerste keer dat een vrachtwagen met alternatieve aandrijving deze rol op zich neemt. Maar het meest interessante project vindt plaats op 15 en 16 juli tijdens de Duitse ronde van het kampioenschap op de Nürburgring, waar Iveco voor het eerst een elektrisch aangedreven prototype racetruck zal laten rijden.

Deze S-Way (afgelopen weekend al te zien in de paddock van Misano) wordt aangedreven door een FPT-aandrijfas met een maximaal vermogen van 840 kW. Met vier accu’s met een totale capaciteit van 252 kWh kan het voertuig de volledige afstand van een typische ETRC-kampioenschapsrace afleggen. Het belang van dit technologisch demonstratiemodel reikt echter veel verder dan de truckraces, want Iveco bereidt zich voor om de elektrische versie van zijn S-Way op de markt te brengen. Enkele dagen geleden kondigde de Italiaanse fabrikant aan dat het de controle had overgenomen over de joint venture die het had opgezet met de Amerikaanse fabrikant Nikola Motors om een reeks elektrische vrachtwagens te ontwikkelen, en de identiteit van het raceprototype laat er weinig twijfel over bestaan dat deze elektrische vrachtwagens inderdaad onder het merk Iveco zullen worden verkocht.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo