Registraties opgebouwde voertuigen eindelijk in de lift

Een teken dat de vrachtwagenproductie zich normaliseert, is dat het aantal inschrijvingen van zware bakwagens na een daling van meer dan anderhalf jaar eindelijk toeneemt. Volgens de cijfers van Febiac werden in april 19,7% meer bakwagens van 16 ton geregistreerd dan in dezelfde maand in 2022, en ook de gecumuleerde balans voor de eerste vier maanden van het jaar is positief (+4,41%).

Daarnaast blijven ook de registraties van trekkers stijgen: +35,6% in april en +23,05% over vier maanden. Het enige negatieve signaal kwam van opleggers, waarvan het aantal registraties in het eerste kwartaal met 13,58% daalde.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo