Solucious neemt vijf elektrische trucks in gebruik

Solucious, de online voedingsgroothandel van Colruyt Group, heeft vijf elektrische vrachtwagens in gebruik genomen. De twee Scania P230 en drie Volvo FE Electric vrachtwagens zijn voorzien van een koelinstallatie, isolatiekasten en een laadlift van Gradius.

Deze investering kadert in de vergoroeningsplannen van Colruyt Group, waarbij al haar goederentransport tegen 2035 zero-emissie moet zijn, zowel voor eigen transport van en naar de winkels, als naar de distributiecentra via leveranciers. Met een eigen elektrische vloot wil Solucious dus het goede voorbeeld geven. Deze vijf elektrische vrachtwagens zullen de professionele klanten van Solucious, zoals ziekenhuizen, horecazaken en bedrijven in de Brusselse binnenstad en stadsrand bevoorraden.

Solucious wil ook testen welke impact het verbruik van de koeling heeft op de actieradius van de voertuigen. “Momenteel wordt geschat dat dit voor zowel de Scania als de Volvo vrachtwagens tussen 80 en 110 km is. Daarnaast zal er worden bekeken welke impact de oplaadtijden hebben op het flexibel inzetten van de vrachtwagens. Aan het Solucious distributiecentrum in Lot werd hiervoor een nieuwe oplaadinfrastructuur gebouwd met twee snelladers van 180Kw die elk drie voertuigen kunnen laden. De trucks rijden overigens op basis van 100 % groene energie, opgewekt door de windturbines van Virya Energy”, legt Peter Vanden Avenne, Verantwoordelijke Supply Chain bij Solucious, uit.

Daarnaast zal Colruyt Group ook een Volvo FM Electric in gebruik nemen. De  44-ton truck zal worden ingezet voor de verdeling van goederen tussen de distributiecentra en de winkels van Colruyt Group in België. Om de truck te laden is op het distributiecentrum Dassenveld van Colruyt Group een volledig nieuwe laadinfrastructuur voorzien met snelladers.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo