Steven De Bruyn (VPD): “Transporteur van het Jaar, dat heeft best wel veel impact gehad”

VPD is niet langer de verdedigende winnaar van de Transporteur van het Jaar, maar CEO Steven De Bruyn blikt tevreden terug op het afgelopen jaar en op de impact van de totel op zijn bedrijf.

Herinner je nog je reactie toen je hoorde dat VPD tot Transporteur van het Jaar was verkozen?

Steven De Bruyn: “Vreugde, ongeloof, trots, een tikkeltje angst om voor zoveel mensen uit de industrie op het podium te verschijnen,… er gingen heel wat verschillende emoties tegelijkertijd door me heen. We hadden veel tijd in ons dossier gestoken en ik was blij met het resultaat. Ik had een voorgevoel dat indien we de titel niet zouden winnen, dat we er toch dichtbij zouden zijn.

Welke impact had deze erkenning binnen VPD zelf?

Steven De Bruyn:  “Best wel veel impact, meer dan ik had verwacht. Iedereen was trots, blij en enthousiast omdat dit toch de hoogste onderscheiding is binnen de logistieke sector die je kan krijgen. Het is ook het bewijs dat onze waarden: Kwaliteit, Duurzaamheid, Innovatie en Flexibiliteit meer dan relevant zijn en dat we de juiste weg zijn ingeslagen. We hebben deze titel dan ook uitgebreid gevierd met het personeel en hun familie en kregen zeer fijne gelukwensen van onze klanten.”

Denk je dat het imago van VPD binnen de transportsector en daarbuiten veranderd is? Hoe?

Steven De Bruyn: “Ik denk het wel. Het is vooral het best mogelijke podium geweest om onze kwaliteit, flexibiliteit, innovatief karakter en vooral visie op duurzaamheid extra in de verf te zetten voor een heel groot publiek, want met deze titel krijg je veel bereik. Sowieso is die titel een soort kwaliteitsmerk dat je meekrijgt.”

Heeft de titel geleid tot nieuwe zakelijke kansen? Zo ja, kan je daar meer over vertellen?

Steven De Bruyn: “Moeilijk te zeggen wat nu oorzaak en gevolg is. Feit is wel dat iedereen plots wist wie we waren, die zichtbaarheid en naamsbekendheid heeft sowieso een positieve impact gehad. We hebben gemerkt dat we plots meer bezoekers kregen op onze website en meer volgers op onze socials. Ook prospecten benaderen ons vaker zelf omdat ze onze naam opgepikt hebben.”

Heeft de titel “Transporteur van het Jaar 2022” onverwachte deuren geopend voor VPD? Bijvoorbeeld werd VPD door de titel sneller betrokken bij duurzame projecten?

Steven De Bruyn: “Zeker weten. Na de verkiezing zijn we vaak gecontacteerd geweest door prospecten en organisaties in het kader van een samenwerking rond duurzaamheid. Plots werd voor een breder publiek duidelijk waar VPD mee bezig is inzake duurzaamheid. We waren reeds lid van de Green Deal Vlaanderen, ondertussen ook van de Green Deal Brussel, daar zijn sinds de verkiezing meer fora, werkgroepen en panelgesprekken bij gekomen. Erg leuk om als pionier en voortrekker beschouwd te worden.”

Wat is je boodschap voor de nieuwe Transporteur van het Jaar?

Steven De Bruyn: “Gefeliciteerd, geniet van het moment en zie deze titel vooral als een bevestiging van je bedrijfsvoering!”

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo