Featured Video Play Icon

[VIDEO] Brigade voorziet elektrische Net Brussel vrachtwagens van 360 camera’s

Net Brussel heeft recent 50 nieuwe (deels elektrische) vrachtwagens besteld, uitgerust met de veiligheidscamera’s van Brigade Electronics. Het gaat om een Volvo FE Electric uitgerust met een VDK-afvalpers voorzien van een Backeye®360-systeem, Sidescan®Predict en MDR (Backeye®360 Recordable)

Wat betekent dit concreet voor de veiligheid van de vrachtwagens van Net Brussel:

  1. Backeye 360:
    Met spiegels en enkel-beeld camera’s kunnen bestuurders deze dode hoeken wel zien, maar zelfs met deze hulpmiddelen is het mogelijk dat een bestuurder nog steeds niet alles in de baan van het voertuig ziet. Per slot van rekening kan hij alleen maar of naar de weg of naar een monitor of in de spiegel kijken. Uit onderzoek blijkt dat in het tijdsbestek waarin een bestuurder naar vier spiegels kijkt, de situatie beoordeelt en dan reageert op eventuele risico’s, het voertuig wel 10 meter af kan leggen, zelfs als dit maar 5 km/u rijdt.
  2. Sidescan Predict:
    Sidescan® Predict, een intelligent ultrasoon systeem dat bestuurders van uw bedrijfsvoertuigen voorspelt wanneer een botsing waarschijnlijk is. Behorende tot de nieuwste generatie detectiesystemen, verzamelt het systeem constant object-detectiegegevens zoals de afstand van een bewegend object of persoon tot het voertuig en kan zodoende de bestuurder gericht en bijtijds waarschuwen, zonder steeds valse alarmen te geven.
  3. MDR (Mobiele Digitale Recorders):
    De Backeye®360 Recordable biedt de gebruiker nu de mogelijkheid om van alle afzonderlijke camerafeeds een high definition-beeld op een externe MDR op te nemen

 

Bekijk hier ook de officiële sleuteloverhandiging van de nieuwe Net Brussels wagens, in het bijzijn van Mathieu Postal (adjunct-directeur van het agentschap) en Alain Maron (Minister van Klimaattransitie)

Lees alles over

video

Jordy Conen wint Parking Krack 2023 – Transport & VAN.TV 62 (Kanaal Z)

Wie kroont zich tot Parking Krack? Of beter gezegd: de best parkerende vrachtwagenchauffeur van Vlaanderen? Brigade Electronics, aanbieder van veiligheidsoplossingen voor bedrijfsvoertuigen en rijdend materieel én rijschool Edco sloegen de handen in mekaar voor de uitwerking van een aartsmoeilijk rijvaardigheidsparcours. Elke chauffeur krijgt één kans om het traject af te leggen. Tijd en eventuele fouten […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo