Xwift organiseert een workshop over dode hoeken

Transportbedrijf Xwift organiseerde onlangs een dodehoekworkshop voor kinderen. Die vond plaats in basisschool Spoele in Lokeren.

De afgelopen maanden hebben de media melding gemaakt van verschillende ongevallen als gevolg van de dode hoek. In deze context wilde Xwift bijdragen tot de veiligheid door kwetsbare weggebruikers, zoals kinderen, te sensibiliseren. Het bedrijf organiseerde daarom een interactieve dodehoekworkshop in basisschool Spoele in Lokeren. Chauffeur Shean en HR Pauline Defever trokken met een koelwagen van 25 ton naar de school om de kinderen van het zesde leerjaar zelf de dode hoek te laten ervaren. De kinderen werd eerst gevraagd om zelf aan te geven waar ze dachten dat de dode hoeken zaten. Pauline liet met kruizen op de weg zien waar de dode hoeken zich in werkelijkheid bevonden. De kinderen gingen vervolgens in de cabine zitten om in de spiegels van de vrachtwagen te kijken en beseften dat ze hun klasgenoten die bij de kruizen stonden niet meer konden zien.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo