De MCS-norm zal gemeenschappelijk zijn voor Europa en de VS

Dit is uitstekend nieuws voor de transportsector: Europa en de Verenigde Staten gaan een gemeenschappelijke norm voor zeer snelle oplaadpunten gebruiken. Daartoe hebben beide partijen een overeenkomst ondertekend in het kader van de EU-US Trade and Technology Council.

MCS staat voor Megawatt Charging System. Het is een standaard waarover alle grote vrachtwagenfabrikanten het eens zijn geworden, zodat alle toekomstige elektrische vrachtwagens bij dezelfde terminals kunnen opladen, met een debiet van één megawatt in plaats van de huidige 150 of 350 kilowatt. Om dit te bereiken moet niet alleen de vrachtwagen, maar ook de oplaadstations dienovereenkomstig worden uitgerust. Het feit dat de investering kan worden terugverdiend met een groter aantal oplaadpunten betekent dat de prijs van deze punten kan worden verlaagd.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo