De Truckersquiz is online

Het AWSR lanceert in samenwerking met de transportsector de 2e editie van de “Truckersquiz”. Met deze quiz kunnen vrachtwagenchauffeurs hun kennis van de verkeersregels testen en opfrissen.

De quiz, die in 2022 werd gelanceerd, ontving 7.300 inzendingen. De Truckersquiz 2023 staat vanaf 1 juni online (truckersquiz.be) en chauffeurs kunnen tot 30 juni gratis spelen. Zij moeten 10 meerkeuzevragen beantwoorden over de wegcode, verkeersveiligheid en mobiliteit. Deelnemers met een minimumscore van 7/10 kunnen deelnemen aan een wedstrijd om kans te maken op een van de vele aangeboden prijzen (gepersonaliseerd model van hun eigen vrachtwagen, fotoshoot, tickets voor de Belgian Truck Grand Prix 2023, enz.) Nieuw dit jaar: bedrijven kunnen deelnemen. Het zal mogelijk zijn om in teams te spelen, met prijzen op maat van de bedrijven.

De quiz maakt deel uit van het streven van het AWSR (Agence Wallonne pour la Sécurité Routière) en de VSV (Vlaamse Stichting Verkeerskunde) om alle weggebruikers te sensibiliseren voor het juiste gedrag om in alle veiligheid de weg te delen met een vrachtwagen, en de vrachtwagenchauffeurs zelf.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo