Een waterstofaangedreven Mercedes-Benz Sprinter van JCB Power Systems

Ingenieurs van JCB Power Systems hebben in het Verenigd Koninkrijk een project uitgevoerd om een Mercedes-Benz Sprinter diesel om te bouwen tot een voertuig op waterstof. Het doel was om de veelzijdigheid en aantrekkingskracht van waterstofverbranding als duurzaam alternatief voor traditionele brandstoffen aan te tonen.

De ombouw is gebaseerd op gemakkelijk verkrijgbare onderdelen. De kern van deze innovatie is een waterstof verbrandingsmotor die volgens dezelfde principes werkt als een conventionele dieselmotor, wat de overgang naar waterstofvoertuigen vereenvoudigt. Het is geen toeval dat de Sprinter één dag voor de uitbreiding van de Londense Ultra Low Emission Zone wordt onthuld. De uitbreiding van de zone omvat alle Londense stadsdelen. Voor JCB is “de overstap naar waterstof een doorbraak die het feit onderstreept dat deze vorm van energie een veel snellere manier zou kunnen zijn om te voldoen aan de wereldwijde doelstellingen op het gebied van kooldioxide-uitstoot”.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo