PostNL zet voor het eerst in België bezorgers in loondienst in

In Gent zet PostNL voor het eerst koeriers in loondienst in om pakketten te bezorgen. En deze ontwikkeling heeft te maken met de manier waarop pakketten worden bezorgd, want dit is de eerste grootschalige inzet van cargobikes door het Nederlandse bedrijf in ons land.

Na verschillende piloottesten lanceert PostNL de pakketbezorging met cargobikes in België. De koeriers vertrekken vanuit het depot Desteldonk en leveren aan klanten in Gent. Vanaf september kunnen ze nog efficiënter werken, omdat ze gebruik kunnen maken van een platform in het centrum van de stad. “We hebben de testfase afgerond, die nodig was om over te gaan naar de structurele fase”, legt Lies Florentie (woordvoerder PostNL België) uit. “PostNL heeft al veel ervaring met cargobikes in Nederland, maar de omgeving is daar heel anders, vooral op het gebied van stedelijke planning, en we wilden verschillende soorten fietsen en zelfs werkkleding testen om de meest geschikte uitrusting te kiezen.” Volgens Rudy Van Rillaer, Managing Director van PostNL België, zal deze manier van bezorgen zich uitbreiden in ons land.

De komst van de cargobikes bij PostNL België in België is daarom ook een keerpunt voor het bedrijf, aangezien het vooralsnog alleen gebruik maakt van onderaannemers: zoals Lies Florentie ons bevestigde, zijn het inderdaad (en voor het eerst) bezorgers in loondienst die de pakketbezorging in België uitvoeren.

 

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo