Featured Video Play Icon

Sandermans Transports & Logistics: Een eeuweling die trouw is aan Scania!

Het in Ghlin gevestigde Sandermans Transports & Logistics is actief sinds 1922 en doorkruist Europa met een vloot die voor 100% uit Scania’s bestaat. Een solide partnership gebaseerd op affiniteit maar ook op de kwaliteit van de producten en diensten die onontbeerlijk is een ADR-wereld, waar de lat bijzonder hoog ligt.

Na een start die verstoord werd door de tweede wereldoorlog, bouwden Jean Sandermans en zijn zonen Isidore en Pierre hun bedrijf in eerste instantie uit in de verhuissector, en dat in Sint-Pieters-Woluwe. Toen het bedrijf de kans kreeg om het transport te verzorgen voor een kartonfabrikant in Henegouwen, opende het een filiaal in Ghlin. Op die site zou het bedrijf zich later definitief vestigen en zich op het ritme van opeenvolgende opportuniteiten verder ontwikkelen in het internationaal goederentransport doorheen Europa. En dat alles met behoud van een sterke familiale verankering. De derde generatie Sandermans, die vandaag aan het roer staat bij het bedrijf, bestaat uit Chantal en Isabelle op administratief vlak en hun neef Jean-Pierre op technisch vlak. De zoon van Chantal, Arnaud, belichaamt de vierde generatie, en ontfermt zich over de ontplooiing van de logistieke activiteiten van het bedrijf.

“Die logistieke ontwikkeling zag het levenslicht in 2012 en is sindsdien alleen maar blijven groeien,” benadrukt Chantal Sandermans, die de rol van Afgevaardigd Bestuurder op zich neemt. “We hebben een eerste gebouw van 10.000 m² neergepoot met een lagedrempel-Seveso classificatie, en nog twee andere die onze capaciteit opkrikken tot bijna 30.000 m². Daar komt binnenkort nog een vierde gebouw bij.”

Een uitzonderlijke service

Het transport blijft echter de hoofdactiviteit van Sandermans. Het is goed voor 73% van de omzet van het bedrijf, die oploopt tot 11 miljoen. De 41 trekkers in het park kunnen gekoppeld worden aan 108 huifopleggers, 17 gekoelde opleggers, 6 bobijnwagens en 4 ADR-tankwagens. 100% van de gemotoriseerde voertuigen is een Scania, stuk voor stuk met ADR-uitrusting.

“Mijn vader blijft ook vandaag, ondanks zijn leeftijd van 86, gepassioneerd door vrachtwagens en blijft nauw betrokken bij de aankoop van voertuigen door het bedrijf. Doorheen de tijd heeft hij met Scania een bevoorrechte relatie opgebouwd, die nooit getaand is. Dit hechte partnership uit zich in een vijfsterrenservice van Scania Belgium in Neder-over-Heembeek en in Péruwelz. Al onze Scania trekkers zitten onder een leasingcontract van 5 jaar met buy-back. Niet alleen het onderhoud en de reparaties zijn daarmee gedekt, maar ook het minste probleem onderweg. Waar ook in Europa, Scania staat klaar en kan ter plaatse zelfs een vervangvrachtwagen ter beschikking stellen. Dat is al eens voorgekomen in het noorden van Europa… Dat niveau van service is voor ons des te meer van belang aangezien we vaak werken met chemische producten. Een gevoelige activiteit ten dienste van veeleisende klanten.”

R420 & Scania Driver Evaluation

Bij Sandermans Transports rijden de voertuigen zo’n 125.000 km per jaar. Na een periode met verschillende motoren in de vloot, is het park nu de weg van de uniformiteit ingeslagen. Na interne analyses en overleg met de specialisten bij Scania, worden alle nieuwe trekkers voortaan geleverd met de 420 pk sterke motor. Zeven nieuwe en volledig uitgeruste R 420 trekkers (met onder andere een dodehoekcamerasysteem) worden op dit moment uitgeleverd.

“Voor ons is dit model een uitstekende aankoop, vooral wat het brandstofverbruik betreft en de daarmee samenhangende CO2-uitstoot,” zegt technisch verantwoordelijke Jean-Pierre Sandermans. Twee punten die we in het bedrijf nauw opvolgen met behulp van de Scania Driver Evaluation analysetool. Die is sinds kort in gebruik, en zorgt ervoor dat we op dagelijkse basis ons rijdend personeel kunnen opvolgen aan de hand van verschillende objectieve criteria. En onze chauffeurs gebruiken allemaal de My Scania applicatie. Die toont hen hun sterke punten, verbeterpunten en hun scores. Er is een gezonde concurrentiestrijd tussen hen om zo goed mogelijke scores te behalen en de eerste resultaten zijn niet mis!”

En die resultaten worden in de verf gezet met de uitreiking aan het bedrijf van een zilveren  My Scania Award voor de B-score die 40% van de chauffeurs in de vloot gedurende 6 opeenvolgende maanden behaalde. Het nieuwe objectief? Goud!

Lees alles over Scania Belgium NV

Scania Belgium NV

video

Scania: “The Mud Runner” of beter gezegd de Scania XT G500

“The Mud Runner”, of beter gezegd de Scania XT G500. Een voertuig specifiek ontwikkeld voor het zwaarste werk, en beschikbaar in tal van cabineversies en motoren. Een ware eye-catcher, zo ontdekten ook de bezoekers van Matexpo.  De basis van de Scania XT is een robuuste bumper die aan de voorkant van de cabine 150 mm […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo