Featured Video Play Icon

[VIDEO] Velgio geeft cursus ‘Criminaliteit onderweg’

Opleidingscentrum Velgio organiseerde voor het eerst een cursus over criminaliteit op de weg. Dit maakt onderdeel uit van een weekopleiding Code 95 tijdens de zomervakantie.

In de lokalen van Velgio in Sint-Niklaas volgden een aantal chauffeurs deze week een opleiding van 5 dagen om hun Code 95 te behalen of te verlengen. Het opleidingscentrum koos ervoor om een dag te wijden aan het onderwerp van criminaliteit en preventie. “We hebben er een expert voor aangetrokken,” vertelt zaakvoerder Filip De Witte.

De opleider is Pierre Ketels, een man met een achtergrond in de beveiligingssector. “Het is niet omdat het vandaag bij u nog niet gebeurd is, dat het u morgen niet kan overkomen,” waarschuwt Ketels. Ronny Wuyts is chauffeur voor HGC-HANOS en een van de deelnemers aan de cursus. Zijn Code 95 was vervallen en dus moest hij opnieuw sessies volgen. “Ik heb zelf nog niks meegemaakt, maar zeg nooit nooit,” aldus Wuyts.

Hoewel de weekopleiding tijdens de verlofperiode plaatsvond, was deze helemaal volzet. “Het komt door het uitstelgedrag van werkgevers – of van werknemers – die te lang wachten om opleidingen te geven,” verklaart De Witte.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo