Ingebruikname Budabrug uitgesteld

De aannemer die verantwoordelijk is voor de herstelling van de Budabrug, die eind 2022 door een schip werd aangereden, heeft aangekondigd dat hij de deadline voor het weer in gebruik nemen van de brug in het laatste kwartaal van 2023 niet zal kunnen halen.

Volgens hem kan de brug niet voor eind april 2024 heropend worden. Waarom de vertraging? Uit een studie is gebleken dat het brugdek volledig moet worden vervangen en niet kan worden gerepareerd. Het aantal te vervangen klinknagels is naar boven bijgesteld (meer dan 3.000). Onderzoek heeft zwakke plekken in bepaalde stalen onderdelen aan het licht gebracht en er zijn sporen van lood achtergebleven in het oude schilderwerk op het deel van de brug dat wordt gerepareerd. De Budabrug is eigendom van en wordt beheerd door de Haven van Brussel. Hij biedt 24 uur per dag en 365 dagen per jaar toegang tot de voorhaven.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo