Bestelwagenchauffeurs bezorgd over verkeersveiligheid

Volgens een pan-Europees onderzoek van Webfleet, de oplossing voor wagenparkbeheer van Bridgestone, is verkeersveiligheid de grootste zorg voor bestelwagenchauffeurs.

In het onderzoek, dat werd uitgevoerd onder 1.000 chauffeurs van lichte bedrijfsvoertuigen, zeggen ze dat het verbeteren van de verkeersveiligheid de nummer één maatregel is die hun werkomstandigheden zou verbeteren. Maar het onderzoek toont ook aan dat de meerderheid van hen geen gebruik maakt van de nieuwe technologieën die ontworpen zijn om de veiligheid te verbeteren en files te vermijden (ze worden slechts door een derde van de steekproef gebruikt), hoewel de meesten van hen meer gebruik zouden willen maken van digitale oplossingen.

Het onderzoek toont ook aan dat 42% van de bedrijfswagenparken zegt betrokken te zijn bij 1 tot 5 verkeersongevallen per jaar. 68% van de chauffeurs beschouwt verkeersopstoppingen als een uitdaging of een grote uitdaging. Meer in het algemeen zegt de overgrote meerderheid van de chauffeurs, ondanks de uitdagingen waarmee ze worden geconfronteerd, tevreden of zelfs zeer tevreden te zijn met hun werk. “Hun werk goed doen” is voor hen de belangrijkste factor.

Lees alles over Webfleet

Webfleet

video

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo