Meer leerlingen dan ooit willen truckchauffeur worden

Dit is uitstekend nieuws, ook al zal het op zich niet volstaan om het probleem van het chauffeurstekort in België op te lossen: de verschillende middelbare scholen die een opleiding tot vrachtwagenchauffeur aanbieden, nemen dit jaar 580 leerlingen aan, het hoogste niveau in 20 jaar. Volgens cijfers van het Sociaal Fonds Transport & Logistiek (SFTL) stijgt de curve sinds 2019, na van 2005 tot 2010 voortdurend te zijn gedaald en zich van 2010 tot 2018 te hebben gestabiliseerd op een zeer laag niveau (rond 390 inschrijvingen). De stijging van het aantal inschrijvingen geldt zowel voor Wallonië als voor Vlaanderen, maar het aandeel van de nieuwe leerlingen die in Vlaanderen worden ingeschreven, weerspiegelt nog niet het demografische evenwicht tussen de twee gewesten. Hier kan dus nog vooruitgang worden geboekt.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo