‘Ridders van de Weg’ doorbreekt eigen record

Met niet minder dan Belgische 482 vrachtwagenchauffeurs die de titel van ‘Ridder van de Weg’ behaalden overtreft de jaarlijkse campagne van TVM Belgium dit jaar al de vorige uitgaven. Al de laureaten werden thuis verrast met een culinaire verrassingsbox.

“Het beroep van vrachtwagenchauffeur vraagt een hoge mate van flexibiliteit en veerkracht. Ze moeten alert blijven in veranderende omstandigheden en in drukke verkeerssituaties, wat een grote mentale focus en energie vraagt. Sommige onder hen maken dikwijls lange dagen waardoor ze voor langere tijd van huis zijn. Na hun diensttijd maken ze graag tijd voor hun gezin vrij.
Daarom beloont TVM Belgium hen opnieuw met de ondertussen gekende en geliefde culinaire verrassingsbox die thuis bezorgd wordt”, zegt Frank Van Nueten, algemeen directeur van TVM Belgium.

Dit jaar werden ook transportbedrijven in de lauweren gezet. “Ze dragen ook bij aan verkeersveiligheid en schadepreventie door hun chauffeurs bewust te maken en te ondersteunen. Ze bieden verschillende opleidingen aan en organiseren evenementen om ervoor te zorgen dat hun chauffeurs schadevrij kunnen rijden”, aldus Frank Van Nueten.

Maar misschien wel de meest positieve observatie kan worden getrokken uit de cijfers: volgens Van Nueten vertonen de ongevallencijfers met vrachtwagens van het eerste trimester 2023 een duidelijk dalende trend : “Hoewel er in vergelijking met het eerste trimester 2022 een zeer lichte stijging is in de evolutie van het aantal letselongevallen met vrachtwagens vertonen alle andere ongevallencijfers met vrachtwagens een dalende trend. Ik ben ervan overtuigd dat onze preventiewerking en acties voor een veiliger wegverkeer, zoals de Ridders van de Weg, hieraan bijdragen en een positief effect hebben op de verkeersveiligheid. Daarom willen we in de toekomst actief blijven meewerken aan deze positieve evolutie en veilige chauffeurs blijven belonen.”

Lees alles over TVM Belgium

TVM Belgium

video

TVM Ridders van de Weg 2021 – Passion4Trucks Roadshow

Net als in 2020 heeft TVM Belgium besloten zijn ridder te selecteren in het kader van het programma passion4Trucks van Transportmedia. De finale vond deze zaterdag plaats, en Jean-Pierre Mees heeft na een spannende finale de titel van Gouden Ridder van de Weg 2021 veroverd. De volledige reportage wordt eind juni en begin juli op […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo