Featured Video Play Icon

[VIDEO] Ford Pro op Zero Emission Xperience: en nu nog de E-Transit Custom…

Terwijl de volgende generatie van de Ford E-Transit Custom in avant-première getoond werd aan de aanwezigen op de Zero Emission Xperience, is het nog wachten op de officiële marktlancering van de 100% elektrische versie van de nieuwe Transit Custom. Testrijden kon met de grote E-Transit, de eerste batterij-elektrische bestelwagen van Ford.

“Over drie jaar willen we volledig geëlektrificeerd rijden”, zegt Vincent Devos van Clear Channel Belgium na zijn testrit met de Ford E-Transit. “Hij rijdt heel soepel en het rijbereik is voor ons groot genoeg. Op dit moment bestaat het grootste deel van ons wagenpark uit Fiat Scudo, maar we hebben ook de Ford E-Transit besteld.”

“Uiteraard heeft overschakelen naar elektrische voertuigen een operationele prijs,” zegt zijn collega Stephan Vermeiren. “Één van de operationele uitdagingen is dat onze bestelwagens mee naar huis gaan met de chauffeur. Je moet de routes dus goed plannen, net als het laden van de voertuigen. Daarom zullen we de voertuigen die het grootste rijbereik nodig hebben pas in de laatste fase vervangen door elektrische. Clear Channel heeft zelf zonnepanelen en een hoogspanningscabine. We kunnen op het bedrijf laden aan één van de vier DC-laders of aan één van de zes AC-laders.”

Ford E-Transit

 • Batterijcapaciteit 68 kWh netto
 • Rijbereik (WLTP) Tot 317 km
 • Aandrijving Achterwielen
 • Vermogen/Koppel 135 of 198 kW, 430 Nm
 • Oplaadvermogen AC/DC 11/115 kW
 • Versies Gesloten bestelwagen, chassis-cabine
 • Maximaal laadvolume 15,1 m³
 • Maximaal laadvermogen 1.758 kg (bestelwagen)/2.090 (chassis-cabine)
 • Maximaal sleepvermogen 750 kg
 • Vanafprijs (excl. BTW) € 56.825

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo