Hino lanceert een merk elektrische trucks in de VS

Hino Trucks werkt samen met Hexagon Purus om Tern, een nieuw merk van zero-emissie trucks, te lanceren in de Verenigde Staten. Het eerste model is de RC8, een klasse 8 elektrische trekker gebaseerd op een Hino 4×2 chassis en uitgerust met een aandrijflijn ontwikkeld door Hexagon Purus.

Deze aandrijflijn maakt gebruik van een Dana aangedreven as die een piek/continu vermogen levert van 680/494 pk. Hexagon Purus levert de twee accupakketten, die in totaal 538 kWh leveren bij een spanning van 750 volt, wat een actieradius geeft van 200 mijl. Het voertuig is dus ontworpen voor regionaal gebruik. De accu’s kunnen worden opgeladen tot maximaal 241 kW.

Het merk Tern wordt in eerste instantie gelanceerd in Californië, de meest geavanceerde staat in de VS op het gebied van elektrificatie.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo