80 miljoen kilometer in 5 jaar voor Volvo’s elektrische trucks

Volvo Trucks heeft aangekondigd dat zijn elektrische trucks wereldwijd meer dan 80 miljoen kilometer hebben afgelegd sinds 2019, het jaar waarin de eerste elektrische modellen werden gelanceerd. Dezelfde afstand afgelegd met dieselvoertuigen zou meer dan 25 miljoen liter brandstof hebben verbruikt. Met elektrische modellen is de uitstoot van koolstofdioxide met 68.000 ton verminderd. In 2023 werden er wereldwijd 1977 elektrische trucks van Volvo geleverd, met een marktaandeel van 56% (in het elektrische segment) in Europa. Wereldwijd heeft Volvo tot nu toe meer dan 3.500 elektrische trucks geleverd.

Lees alles over Volvo Trucks Belux

Volvo Trucks Belux

video

Volvo Trucks FH Aero – Transport & VAN.TV 64 (Kanaal Z – maart 2024)

Volvo Trucks heeft een belangrijke evolutie van de FH-cabine gepresenteerd, die naar voren toe verlengd is om hem aerodynamischer te maken en het brandstofverbruik te verlagen. De Zweedse fabrikant heeft gebruik gemaakt van de speelruimte die de huidige regelgeving biedt voor maximumgewichten en -afmetingen voor vrachtwagens, zoals DAF Trucks heeft gedaan met de XG+ en […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo