Body Construct wint Best VAN Solution 2024

De Best VAN Solution award is gewonnen door Body Construct, dat indruk maakte op de jury met een Ford E-Transit uitgerust met een volledig autonome gekoelde transportcel. De trofee, die een erkenning is voor een carrosseriebouwer of ombouwer van lichte bedrijfsvoertuigen die zich onderscheidt door innovatie en aandacht voor de werkelijke behoeften van de eindklant, werd uitgereikt tijdens het Best of Van 2024-evenement.

De door Body Construct ontwikkelde oplossing bestond uit het ombouwen van een Ford E-Transit met een geïsoleerde cel in de bestelwagen, maar vooral uit het energetisch zelfvoorzienende koelcel, wat de autonomie van het voertuig niet beperkt. De koelunit van 5,5 kWh kan tussen de 6 en 8 uur autonoom werken en kan ook worden opgeladen via het elektriciteitsnet, terwijl zonnepanelen op het dak in het beste geval voor een extra uur autonomie zorgen. Het resultaat is een voertuig dat temperatuurgecontroleerde producten in de stad kan afleveren zonder de minste CO2-uitstoot… met behoud van maximale autonomie.

De andere twee winnaars zijn Sortimo (met een werkplaatsvoertuig geproduceerd voor Touring) en Cargo Lifting (met een voertuig ontworpen om monsters te nemen op de industriële site van ExxonMobil).

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo