bpost heeft zijn eerste elektrische vrachtwagen

Tom Goethals, wagenparkbeheerder van bpost, heeft de sleutels gekregen van de allereerste elektrische vrachtwagen die in dienst komt van het postbedrijf. De 16 ton zware Renault Trucks D E-Tech zal worden ingezet tussen het sorteercentrum Brussel X en de Brusselse distributiecentra.

In dit stadium gaat het om een bescheiden inspanning: de komende maanden zal bpost evalueren of dit type vrachtwagen aan al zijn operationele eisen voldoet. Het gekozen model is een Renault Trucks D 16 E-Tech, uitgerust met vier batterijpakketten met een bereik van 300 kilometer. Dit zou voldoende moeten zijn om nooit met een lege batterij terug te keren naar Brussel X. Hij zal dus gebruik kunnen maken van een standaard 22 kW lader en zal slechts 8 tot 11 uur nodig hebben om de maximale batterijcapaciteit te bereiken. Het laadvermogen is 8750 kg.

Deze eerste elektrische vrachtwagen markeert een nieuwe fase in de decarbonisatie van de bpost vloot, waar onlangs de mijlpaal van de 2.000ste elektrische vrachtwagen werd overschreden. Het bedrijf wil koolstofneutraal zijn tegen 2040.

Lees alles over Renault Trucks

Renault Trucks

video

Renault Trucks Europese E-Tech Tour – Transport & VAN.TV 66 (Kanaal Z)

Het volledige elektrische gamma bij mekaar krijgen op één plaats, op één dag… Gemakkelijk is het niet! En toch slaagt Renault Trucks erin om hier vandaag om heel wat journalisten, klanten én prospecten te laten testrijden. De blikvangers van dit Renault Trucks event zijn ongetwijfeld deze C en T uit het E-tech gamma. Deze wagens […]

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo