bpost overschrijdt de kaap van 2.000 elektrische bestelwagens

De vloot van bpost heeft zopas de kaap van de 2.000 elektrische bestelwagens overschreden, slechts één jaar na de kaap van de 1.000 bestelwagens. Dit is in lijn met de doelstelling van de groep om emissievrije last mile leveringen te doen tegen 2030.

bpostgroup wijst erop dat het zich engageert om “de uitstoot verder te doen dalen om tegen 2040 netto-nul te bereiken en de e-commerce toeleveringsketen koolstofvrij te maken. bpost wil een referentie zijn in sociale en ecologische duurzaamheid op alle markten waar de onderneming actief is”. Het heeft nu een vloot van 7.769 “milieuverantwoorde” voertuigen (waaronder elektrische bestelwagens en fietsen). En de groep is niet van plan het hierbij te laten: tegen eind 2024 moeten er 500 elektrische bestelwagens en een elektrische vrachtwagen aan de vloot worden toegevoegd. In totaal heeft bpost 10.754 bestelwagens (waarvan 2.000 elektrisch) en 2.500 elektrische fietsen, waarvan 500 eTrailers. bpost won ook de 2023 “Zero-Emission Van Trophy” voor zijn grootste aankoop van elektrische bestelwagens in België.

lees ook

Aankomende Events

ONTVANGT U ONZE WEKELIJKSE NIEUWSBRIEF NOG NIET? MELD JE DAN NU AAN!

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
transport media logo